• levering binnen 48 u , muv weekend
  • Persoonlijk advies
  • Betaling middels i-deal of via bankoverschrijving.
Menu

Kerstwijn, wijn voor bij het Kerstdiner en feestmaaltijd.

kerstwijn

kerstwijn, een enigszins vage term.Waarschijnlijk wordt u vreemd aangekeken als u in een restaurant verzoekt om een glas of fles ‘Kerstwijn’; bestelt u dit type wijn in de volle zomer, dan wordt u waarschijnlijk voor gek verklaart.

Hiermee zijn we echter al wel een stap verder met ons onderzoek naar wat men in de volksmond waarschijnlijk met ‘Kerstwijn’ bedoelt,namelijk een wijn die zo op- of omstreeks de Kerstdagen wordt geschonken , al of niet bij een (Kerst) maaltijd.

Gezien het seizoen en de waarschijnlijk rijke maaltijd zal dit in vele gevallen wat betreft de rode wijn een volle, robuuste wijn zijn die past bij een mooi stuk wild en als witte wijn die goed past bij gevogelte, witvlees- en of vis, een mooie rijke, complexe Chardonnay  of wijn van de Viognierdruif.

Zowel met betrekking tot de rode als met de witte variant keuze te over ,uit zowel Europa als de overzeese wijnlanden.Aan u de keus.

Zo met de Feestdagen geven we graag ook wat meer geld uit aan goed eten en drinken,zeker met een wat ruimer budget moet het dus mogelijk zijn om wat mooie en vooral lekkere flessen aan te schaffen.

Een fraaie Chablis, een mooie Pomerol en of Margaux. Een Chardonnay of Malbec uit de Nieuwe Wereld, waar u ook voor kiest, probeer wel de wijn op het gerecht af te stemmen of vice-versa.

Tips met betrekking tot dit onderwerp vindt u elders in deze Vinopedia.

Natuurlijk scharen we ook Champagne, mousserende wijn en Port onder de noemer Kerstwijn, en ook de wijn die we zo aan het eind van het jaar cadeau doen aan vrienden,relaties,familie, personeel.