Navigatie

Port

Wat is Port?

De naam Port is afgeleid van Portugese havenstad Oporto.Port wordt geproduceerd in de Dourovallei met terraswijngaarden op zeer steile hellingen. 's Zomers is het er uitzonderlijk heet, 's winters ijskoud. De Dourovallei werd al in 1756 afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomstgebied ter wereld.
Port is een versterkte wijn en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Dit komt, doordat tijdens de gisting alcohol wordt toegevoegd, waardoor het gistproces stopt en de wijn zijn restsuikers behoudt.
Port is een blend van meerdere druivensoorten. Door het verschil in mengen en samenstellen hiervan ontstaat een diversiteit aan stijlen en smaken. Er bestaat dus niet één soort port, maar een hele serie wijnen.

Ruby Port
Een port waarvan de levendige rode kleur doet denken aan de edelsteen robijn. Een levendige jonge wijn met een vurige fruitigheid en een constante kwaliteit.

Tawny Port
Port met normaliter drie tot vijf jaar rijping op vat. Hoe ouder deze port is, des te meer oranje reflexen, soepelheid en finesse hij vertoont.

White Port
Witte port gemaakt van witte druiven. Droog, halfdroog of zoet van smaak. Tevens verkrijgbaar als Reserve Dry met een houtrijping van acht jaar.

Er zijn Quinta Porto's, LBV, Vintage enz.

 • Ramos Pinto Ruby Port, Portugal
  Ramos Pinto Ruby Port, Portugal
  € 13,95
 • Taylor's Port 10 Years Old Tawny
  Taylor's Port 10 Years Old Tawny
  € 22,65
 • -9%

  Krohn Senador Tawny Port
  Krohn Senador Tawny Port
  € 10,95 € 9,95
 • Kopke Christmas Port 1/2 flesje in houten kistje
  Kopke Christmas Port 1/2 flesje in houten kistje
  € 11,85
© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.