Wat is mijn oude wijn waard, uw kostbare wijnen snel en goed verkopen .

Taxatie & Schatting van uw oude/kostbare wijnen

  • Taxatie vooraf door specialist in Fine & Rare Wines ; zo heeft u een idee van de reëele waarde van uw oude wijnen . NEEM CONTACT OP VIA E-MAIL info@grand-vin.nl of +31 (0)6 54735958
  • U ontvangt van ons een schatting  per fles , danwel per aangeboden eenheid flessen ( flessen in originele , gesloten  kist van 6 of 12 flessen , worden per kist aangeboden aan potentiële kopers), waarbij u tevoren uw minimumprijs kenbaar kunt maken.
  • Kunt u zich vinden in het door ons geschat bedrag , en wilt u ons de verkoop van uw kostbare wijn laten afhandelen, dan spreken wij met u een commissiepercentage af alsmede

een vast bedrag ter vergoeding van de door ons gemaakte kosten en komen een termijn met u overeen waarbinnen de wijn worden verkocht. Aan het eind van de periode betalen wij u uit.

  • Wij handelen in uw opdracht alles voor u af: Inventarisatie van uw wijnkelder met rapportage over prijs en conditie van de betreffende fles , verzekering , transport,

onderhandeling met potentiële kopers en incasso en dat alles binnen de door ons opgegeven termijn en tegen de vooraf overeengekomen condities.

  • Geen ‘krenten uit de pap ‘ wij nemen uw hele aanbod.
  • Veilig , betrouwbaar, snel en de beste prijs.

Wat wordt verstaan onder oude & kostbare wijn :

Over het algemeen (rode) wijn uit Frankrijk  en dan met name de ( geclassificeerde) Bordeauxwijnen zoals Mouton Rothschild ,Ch.Margaux , Lafite ,Latour , Yquem , Cheval Blanc , Ausone , en niet geclassificeerd o.a. Petrus en Le Pin  , Wijnen uit Bourgogne van gerenommeerde producenten zoals Domaine de la Romanée-Conti (DRC), Domaine Leroy , Domaine Comte Georges de Vogüé en bepaalde Champagnes van de Tophuizen.

Naast Frankrijk zijn er natuurlijk ook in Italië en Spanje befaamde wijnhuizen met wijnen van oudere jaargangen die gewild zijn bij een exclusieve groep van wijndrinkers/collectioneurs , zoals bepaalde wijnen van Gaja, Antinori , (Italië) en voor Spanje o.a. Vega Sicilia. En tenslotte zijn er ook wijnen te vinden in De USA en Australië die het predikaat Fine & Rare wine verdienen.

Buiten de categorie wijn zijn ook oude Porto’s en bijzondere Whisky’s zeer geliefd als verzamelobject.

Hoeveel is mijn fles waard?

De waardebepaling van wijn hangt af van enkele factoren.

  • De naam van het Château of Domaine , producent/wijnmaker ,Land van herkomst , Classificatie. En niet de naam van de appelatie zoals bijv. Margaux , maar wel Château Margaux of Clos Vougeot , maar wel Domaine Leroy Clos de Vougeot.
  • Jaargang : Was het een top (oogst)jaar voor de betreffende wijn , doorsnee of matig, tussen de prijs van dezelfde fles van een matig of goed jaar kan soms honderden Euro’s verschillen.
  • Zeldzaamheid: hoeveel flessen werden van deze wijn gebotteld? Beperkte oplages stuwen de prijs de hoogte in
  • Hoge Rating/puntenwaardering in gerenommeerde vakbladen op wijngebied zoals bij Decanter, Winespectator en/of van befaamde wijnschrijvers zoals Robert Parker bijv RP 100.
  • Leeftijd: Wijnen uit de tijd voor de Franse revolutie halen vaak nieuwe records op internationale veilingen.
  • Staat/conditie waarin de fles verkeert: als het kurk, de fles en het etiket goed bewaard zijn gebleven stijgt de waarde nog meer en dientengevolge daalt de waarde wanneer dit niet het geval is.
  • Grootte: hoewel dit niet zelden nauw samenhangt met de zeldzaamheid doet ook de grootte van de fles ertoe.
  • Verpakking : Zit de wijn nog in de ongeopende verpakking , bijv. de originele houten kist (OWC)
  • Herkomst van de wijn , historie , bewaaromstandigheden. Tegenwoordig vragen handelaren , veilingbedrijven naar de herkomst van de wijn en dient u bewijs van aankoop te overhandigen danwel de eigendom te bewijzen bij verkoop.
  • Marktomstandigheden , vraag en aanbod : prijzen van zeldzame wijnen fluctueren , net als de prijs van aandelen , in economisch mindere tijden in het betreffende land zal de fles minder opbrengen.
  • Land van verkoop : In Engeland (londen) brengt dezelfde fles meestal meer op dan in Nederland . In Hong Kong (China) wellicht nog meer. En in New York ligt de prijs meestal weer hoger dan in londen.
  • En tot slot : de prijs van de fles in uw kelder is natuurlijk niet dezelfde als de prijs die de aanbieder – particulier of handelaar – vraagt op Internet of in de winkel.

In de laatstgenoemde prijs/prijzen is winstmarge verwerkt en wellicht ook BTW , bij buitenlandse/Overzeese aanbieders of bij aankoop via veilingen is dikwijls ook sprake van

Salestax , Btw ,

Welke factoren kunnen een nadelige invloed op de waarde hebben?

1)Vloeistofniveau in de fles heeft in meer of mindere mate invloed op de waardebepaling van de fles.

Bordeaux: De beschrijving van het niveau van een Bordeaux fles wordt aangeduid door een rating-systeem: into neck, top shoulder, enz. Het niveau daalt doordat de wijn op natuurlijke wijze ademt langs de kurk wanneer hij rijpt. Hoe ouder de wijn en hoe hoger het niveau, hoe beter de wijn bewaard is gebleven.

Bourgogne: De vorm van een Bourgogne fles laat niet toe om een classificatiesysteem gebaseerd op de schouder van de fles toe te passen. De beschrijving van het vulniveau van een Bourgogne fles wordt uitgevoerd door meting, met andere woorden in centimeter

 2)Conditie etiket en capsule , van invloed zijnde op waardebepaling van de fles :

Naast het vloeistof nivea in de fles heeft ook het ontbreken van een etiket/capsule , danwel een beschadigd etiket in meer of mindere mate gevolgen voor de waarde van de fles.

SSL………..SLIGHTLY STAINED LABEL

SL………….STAINED LABEL

SDL………..SLIGHTLY DAMAGED LABEL

DL………….DAMAGED LABEL

DC………….DAMAGED CAPSULE

GSL………..GLUE STAINED LABELIN………….

INTO NECK

TS………….TOP SHOULDER

HS…………HIGH SHOULDER

MS…………MID SHOULDER

LS………….LOW SHOULDER

 

De wijnkelder , het opslaan/bewaren van wijn:

  • Bron : vinis.nl

Met wijnkelder wordt bedoeld : De diep onder de grond gelegen ruimte  waarin wijn zich wél voelt en optimaal tot ontwikkeling kan komen. De ideale wijnkelder heeft een constante temperatuur van 12°C, is vrij van trillingen , er heerst een relatieve luchtvochtigheid tussen vijfenvijftig en vijfenzeventig procent, de kelder is vrij van “vreemde” luchtjes, het tocht er niet en ook UV-stralen van zon- en kunstlicht zijn er niet te vinden. Wijnkelders met zulke ideale condities zijn zeldzaam in de meeste moderne huizen.

Temperatuur

Als wijn te warm bewaard wordt of wordt blootgesteld aan (zon)licht gaat de kwaliteit snel achteruit. Enkele jaren geleden schreef de bekende Nederlandse wijnkoper Eric Sauter een interessante verhandeling over de gevolgen van langdurig bewaren van wijn bij temperaturen boven 16° Celsius. De conclusie: er kunnen zich bacteriologische processen ontwikkelen die de wijn versneld doen omgaan. Hoe lager de temperatuur hoe langzamer, en complexer?, de ontwikkeling. Temperatuurschommelingen moeten vermeden worden. Een constante temperatuur tussen 10° en 15°C is goed; 12°C is ideaal.

Relatieve Luchtvochtigheid

 

De fles ligt horizontaal waardoor de kurk wordt “benat” van binnenuit. Als de luchtvochtigheid buiten de fles te laag is droogt de kurk uit en verliest zijn flexibiliteit. Op enig moment dringt zuurstof binnen met alle nare gevolgen van dien. Te natte kelders doen de wijn geen kwaad. Het nadeel is dat de etiketten aangetast worden en op enig moment niet meer te lezen zijn. Tussen vijfenvijftig en vijfenzeventig procent relatieve luchtvochtigheid is goed.

Trillingen

Wijn die constant in beweging is rust niet. En rust is belangrijk voor een gelijkmatige ontwikkeling. Vooral oude wijnen zijn gevoelig voor trillingen.

Licht

Zon en ultraviolet licht beïnvloeden de kleur van de wijn. Wijn moet in het donker bewaard worden.

Vreemde geuren

Wijn is gevoelig voor vreemde geuren die door de kurk dringen, de smaak veranderd en vaak niet ten goede. Alle stoffen die sterk en penetrant ruiken moeten vermeden worden. Niet alleen chemische luchtjes maar ook sterk geurende groenten en kruiden.

 

Aanbevelingen

  • Inventariseer uw kostbare wijnen dat kan eenvoudig via een app op uw mobile device of via een notitieboek of spreadsheet op de PC. U noteert de naam van de wijn , de producent, de herkomst , jaargang , of het een rode , witte, mousserende wijn betreft, jaar en plaats van aankoop en prijs , bewaarpotentieel enz.
  • Het is natuurlijk het beste om de flessen te laten rusten, maar af en toe kunt u wellicht van een aantal flessen de conditie van capsule, etiket en vloeistofniveau controleren en natuurlijk de inhoud .
  • Controleer de kelderomstandigheden en pas ze zonodig aan.
  • Verzeker uw kostbare wijn tegen taxatiewaarde ( die sterk kan afwijken van de aankoopwaarde) + indexering. Taxatie kunnen wij verzorgen.
  • Laat u desgewenst adviseren door een deskundige.

 

Dook Brörmann is naast regulier wijnhandelaar al 20 jaar actief in de wereld van Fine & Rare Wines  en heeft tal van wijnkelders opgespoord en opgekocht en verkocht in binnen- en buitenland.Daarnaast heeft hij taxaties verzorgd en bemiddeld bij aan- verkoop en heeft in de loop der jaren een belangrijk netwerk opgebouwd van betrouwbare afnemers .U krijgt snel uw geld en ontvangt een marktconforme prijs voor uw kostbare wijn

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.