Gewürztraminer

Gewürztraminer

Gewürztraminer

Gewürztraminer is vernoemd naar het plaatsje Tramin (Italië) waar de druif zijn oorsprong heeft.In Duitsland staat het woord 'Gewürz' voor kruidig, een van de kenmerkende eigenschappen van de wijn die van deze druif is gemaakt.

In de Franse Elzas is de Gewürztraminer is één van de "edele" rassen. De geur en de smaak van de Gewürztraminer is bijzonder expressief. Om die reden heeft deze wijn voor- en tegenstanders. De dosis kruidigheid in de wijn kan nogal verschillen.

De gewürztraminer is een zeer aromatische, verleidelijke druif. Deze druif kenmerkt de onweerstaanbare geur van lychees, rozenblaadjes en weelderig tropisch fruit. Hij heeft de smaak van zwarte peper. de smaak kan variëren van milddroog naar weelderig zoet.

De beste resultaten haalt de Gewürztraminer ontegensprekelijk in de Elzas. Een meer overtuigende versie treft men nergens anders aan. Buiten de Elzas treffen we deze druif ook aan in Duitsland, Italië, Oostenrijk, Hongarije, Noord- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en vooral in Nieuw-Zeeland.

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.