Tempranillo

Tempranillo is  Spanje's meest bekende blauwe (wijn)druivensoort, het is een vroegrijpende druif (afgeleid van ‘temprano’, wat  "vroeg" betekent) Tempranillo druiven hebben een dikke schil en produceren donker gekleurde, elegante wijnen met een lage zuurgraad, voldoende tannines. Doordat zij resistent zijn tegen oxidatie kan Tempranillo wijn langer bewaard worden. De wijnen zijn fruitig, maar niet al te sterk aromatisch. De smaak is specifiek voor de druif en soms moeilijk precies te definiëren: doet denken aan kersen, zwarte bessen, aardbeien, (vooral na enige rijping) pruimen en een vleugje kruiden. Tempranillo wijn is goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten. 

De druif kent verschillende namen en lokale varianten: Tinto fino, Tinto del País, Tinta de Toro, Tinto de Madrid, Ull de llebre en Cencibel. Waarschijnlijk zijn sommige van deze druiven niet geheel identiek, maar klonen van de Tempranillo. Temranilli wijnen zijn het proberen meer dan waard.

DE TEMPRANILLO DRUIF BEHOORT TOT DE BESTE INHEEMSE DRUIVENRASSEN VAN SPANJE EN VORMT DE RUGGENGRAAT VAN DE MEESTE SPAANSE WIJNEN, MET NAME WIJN UIT RIOJA, RIBERA DEL DUERO EN TORO. 

Aroma's: rood fruit (aardbeien, rode kers), zwart fruit (braambes, zwarte kers, zwarte bes), gedroogd fruit (pruim, dadels, vijg), aards (aarde, bos, natte bladeren), specerijen (laurier, drop, tabak, nootmuskaat, vanille), kruiden (oregano, salie, anijs) hout (vanille, zouthout, eikenhout), karamel, koffie, cacao, chocolade en roasted tones.

 

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.