Navigatie

Australië

Australische wijn staan overal ter wereld op de kaart. Australië is één van de meest toonaangevende wijnlanden, met wijnbouw in vier grote regio's. Producenten staan bekend om hun innovativiteit, en er is een grote druivenverscheidenheid met als uitschieters de Chardonnay en Shiraz waar mooie Australische wijnen van worden gemaakt.

Wijnland

Australië, een voormalig bierdrinkersland, heeft zich geschaard onder de toonaangevende wijnlanden in de wereld. Australische wijn wordt ook in het land zelf gewaardeerd en gedronken. Het waren echter de Engelse kolonisten die in 1788 de eerste wijnstokken plantten in Down Under.
Dat de Aussies een stevige plek op de wijnkaart hebben veroverd, blijkt ook uit het feit dat Australische wijnmakers als “flying winemakers” in tal van landen bijdragen aan de ontwikkeling van de wijnbouw.

Wijnindustrie

De Austrlische wijnen worden voornamelijk geproduceerdk in vier grote wijnregio’s; West-Australia, South-Australia, Victoria en New South Wales. Het merendeel van de productie vindt in de laatste 3 regio’s plaats. Tussen de regio’s verschillen de klimaten en bodemsoorten wat resulteert verschillende types wijn.
Australische wijnproducenten staan bekend om hun innovativiteit  op gebied van wijntechnologie.

Druiven

Hoewel Australië een grote verscheidenheid van druiven kent, zijn er toch echt een paar uitschieters. Wat de witte druiven betreft, staat Chardonnay op de eerste plaats. Gevolgd door Semillon en Riesling. Er worden voornamelijk droge witte Australische wijnen geproduceerd.
De Shiraz voert de ranglijst aan onder de rode druiven en geeft een karakteristieke wijn (rijp fruit). Naast de Shiraz komen ondermeer ook de Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Merlot voor.
Hoewel de Australiërs voornamelijk varietal-wijnen produceren, hebben ze ook aangetoond zeer mooie blends op de markt te brengen. Ook de Australische wijn is een echte award winner.

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.