Navigatie

Wijnhuis Bodegas Muga, Haro, Rioja, Spanje

Wijnhuis Bodegas  Muga : Moderne Rioja op traditionele wijze gemaakt.

  • Bodegas Wijnhuis Muga is gelegen in Haro, in het historische Barrio de La Estación (spoorweg stations district) . Het familiebedrijf is opgericht in 1932 door de familie Muga.De oprichters van het bedrijf,het echtpaar Isaac Muga en zijn vrouw Aurora Caño komen beide uit families met een  lange ervaring in het wijnmaken.Vandaag de dag maakt Muga voornamelijk rode wijn, waaronder Muga Reserva Rioja en Muga Reserva Especial

Ca. 10 % van de productie is witte wijn en daarnaast een kleine hoeveelheid Cava en nog wat rosé.De wijnen van Muga genieten een zeer goede internationale reputatie.Zij weten op zeer traditionele wijze toch moderne Rioja’s te maken.

Gedurende het hele vinificatieproces maakt men bij Muga gebruik van houten vaten van Spaans en Frans eiken die ze in eigen beheer maken.

Voor zichzelf hebben ze de wettelijke bepalingen met betrekking tot rijping van de wijnen veranderd en overschrijden hiermede ruimschoots de wettelijke normen; hun Crianza’s smaken als Reserva’s en de Reserva’s als Gran Reserva’s.

 Since 1932, proud to give a name to a great wine.

 

www.bodegasmuga.com

https://www.facebook.com/bodegasmuga

https://instagram.com/bodegasmuga/

https://www.youtube.com/user/bodegasmuga

https://www.google.nl/maps/place/Bodegas+Muga/@42.582552,-2.846607,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0xd4f8bef996826d5:0x224e6d58bf7acc52

 

  • Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd © april 2015 Auteur: Dook Brörmann,

Vinoloog gastronoom voor Grand-Vin fine quality world wines

 

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.