BBQ Wijn

Welke wijn past bij welk gerecht van de BBQ?

Als de temperatuursmeerdaagse er  weer hoopvol uitziet houdt niet ons meer tegen. Naar buiten nu en aansteken die Weber®, Barbecook® en Boretti® , een run naar de slager, visboer , groenteman en UW Wijnspecialist Grand-Vin.

In onze webshop vindt u tal van aanbiedingen van wijnen die prima passen bij vlees- vis en groenten van de BBQ, u kunt geheel naar wens uw BBQwijnpakket samenstellen. Onderstaand nog wat tips en suggesties voor het maken van uw keuze:

Zoet in de marinade of saus van het gerecht, daarbij past wellicht een ’frisse’ wijn bij  (witte wijn met wat hogere zuurgraad) of als rode wijn een Tempranillo in de vorm van een modern gemaakte Rioja.
Serveer bij kruidige en wat pikant gerechten eens een wijn op basis van de Syrah/Shiraz druif of van een assemblage van GSM (Grenache, Syrah, Mouvedre).
Een sauvignon blanc past bij diverse vis/schaaldierbereidingen zoals scampi, maar doet het ook goed als begeleider van gegrilde groenten en bij salades.
Bij zalm van de gril, al dan niet met een ‘rijke’ (met vet van boter/room) saus past wellicht een wat vollere, vette Chardonnay.
Steak van de BBQ? Schenk hier een Merlot bij of Malbec.

Serveer niet te zware wijn en schenk de wijnen op de goede temperatuur, wit niet steenkoud en rood lichtgekoeld.
Lamskoteletjes met kruiden als rozemarijn, majoraan e.d., kies eens voor rosé, wit of rood uit de Provence.
Tonijn? Rosé, of een wat lichtere rode wijn, lichtgekoeld uit bijv. Sicilië (Paccamora).
Kreeft en Viognier zijn ook een goede match. Pinotage kan een rokerige en een mildzoete  BBQsaus aan.
Satésaus : Shiraz. Bij kip van de gril een Riesling of Pinot Gris. Mousserende wijnen combineren ook fantastisch met vettigheden.

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.