Pinotage

Pinotage

Pinotage

Een blauwe druif , kruising tussen Pinot Noir en Cinsault ( toen Hermitage genoemd), ontwikkeld door Professor Perold in 1925 aan de Universiteit van Stellenbosch en verworden tot de nationale trots van Zuid-Afrika.

Kenmerken: 

Pinotage is geen gemakkelijke druif, om er een kwaliteitswijn van te maken is het beperken van het rendement nodig alsmede een zorgvuldige vinificatie en optimale rijpheid van de druiven.De beste resultaten geeft hij echter wanneer het voorgaande gecombineerd kan worden met oude wijnstokken en een opvoeding in eiken houten vaten. Goede Pinotage geurt en smaakt als geen andere wijn. Dat maakt hem net zo uniek. . Een perfecte Pinotage kan kruidig zijn met accenten van zwarte peper, munt en eucalyptus. Fruitige toetsen vrijgeven van moerbei, bramen en pruimen. Zelfs een vleugje lava, soms licht verbrand rubber en de diepe smaak van gestoofde zwarte vruchten. De uitdaging voor de wijnbouwer bestaat er echter in de agressieve tannine in te tomen en de wijn een goede vinificatie te bezorgen. Slecht gevinifieerde Pinotage smaakt absoluut niet goed. Je krijgt dan een wijn die geurt naar spiritus in glasverf en vluchtige zuren die naar frambozenazijn neigen.Komt vooral voor in Zuid-Afrika maar ook wel in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.