Colombard

De druif van de Colombard is compact en ellipsvormig. Hij heeft een goud-witte kleur en is middelgroot. De bladeren zijn geel met bronskleurige vlekken. Hij houdt van een warm klimaat maar kan niet goed tegen droogte en heeft daarom regelmatig water nodig. De druif gedijt het beste op een kalk- en kleiachtige bodem. Snoeien kan lastig zijn omdat het hout van de takken behoorlijk hard is. De druif komt vooral voor in Frankrijk, in de Sud - Ouest, maar ook in Australië en Zuid - Afrika.

De colombard wordt vooral gebruikt voor het maken van alcoholische dranken zoals cognac, amagnac en pineau de charente.Colombard wordt vaak gemengd met: Ugni Blanc, Chardonnay en Chenin Blanc.

De Colombarddruif is fris en zurig en geeft een volle smaak aan wijn die gemaakt wordt van deze druif. De druif wordt vaak gemengd met Chenin blanc of Chardonnay om deze frisser en fruitiger te maken. Aan een witte basiswijn geeft de Colombard een gronderig karakter en wanneer de druiven goed behandeld zijn wordt hij wat staal-achtig en lekker scherp. Colombard staat bekend als zeer aromatisch, met geuren van limoen en kamperfoelie en smaken als perzik, nectarine, meloen en passievrucht. Om optimaal te genieten van deze fruitige aroma’s is het aan te bevelen om de wijn zo jong mogelijk te drinken.

De Côtes de Gascogne van Les Grandes Caves d’Albret is een goed voorbeeld van een perfecte combinatie van Chardonnay en Colombard. Deze sappige, fruitige wijn is mild van smaak en heeft een afdronk van citroen, gele perzik en een lichte toets van mango.

 

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.