Ugni Blanc

Ugni blanc

Ugni blanc

Ugni blanc is een kleine witte druif,  meer gekend onder zijn Italiaanse naam trebbiano. Hoogstwaarschijnlijk werd hij dan ook vanuit Italië naar Frankrijk gebracht waar de druif populair werd. Vooral in de Charente, Cognac en Armagnac. De druif is erg vorstgevoelig.

Kenmerken:  Wijnen van de Ugni Blancdruif worden vaak met marsanne, clairette, grenache blanc en rolle gecombineerd. De bleek citroenkleurige wijn heeft een alcoholgehalte van 8-11%, een hoog zuurgehalte en is wat dun, karakterloos en weinig inspirerend. Tevens is het een extractarme wijn die weinig aroma (kweepeer, citroen) bezit.

Gebruik: 

In Frankrijk vindt men ugni blanc in grote arealen terug in de Charente, Cognac en Armagnacstreek waar hij gedistilleerd wordt. We vinden de druif eveneens in Bordeaux, zuidelijke Rhône, Provence en Languedoc terug. In Italië vinden we de druif onder vele varianten terug. Deze druif wordt ook verbouwd in Mexico, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Zuid-Afrika, Californië, Australië, Bulgarije, Roemenië en Portugal.Synoniemen: 

 

Trebbiano (Italië)

Toscano (Italië)

Thalia (portugal)

Clairette ronde (Provence)

Rossola (Corsica)

St-Émilion (Charentes)

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.