Barbera

De Barbera  is een blauwe Italiaanse druivensoort die probleemloos op allerlei bodemsoorten gedijt en een flink rendement kan leveren tot wel 70 hectoliter per hectare. Het werd tot voor kort algemeen aangenomen dat dit ras ontstaan was in de heuvels van Monferrato, dat midden in de regio Piëmont ligt. Maar inmiddels zijn er sterke aanwijzigingen dat de druif afkomstig is uit de streek rondom Asti,

Kenmerkend voor wijn van deze druif is een hoge natuurlijke zuurgraad, een licht bitter aroma van kersen en aalbessen met een laag tannine-gehalte. Lang werd Barbera als een tweederangs druif beschouwd. Sinds de jaren tachtig van de 20e eeuw is men in toenemende mate kwaliteitswijnen van deze druif gaan maken.

De Barbera druif geeft wijnen met tonen van kers, framboos, braam, pruim en zelfs chocolade en amandel, aangevuld met kruiden en vanille na houtrijping. De houtgerijpte wijnen kunnen prima jarenlang op fles rijpen.

De Barbera d'Asti en de Barbera Monferrato Superiore hebben de DOCG status terwijl de Barbera d'Alba en de Barbera Monferrato beiden de DOC status hebben.

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.