Wijn bij Zeeuwse mosselen

Wijn bij Zeeuwse mosselen,

Voor informatie over mosselen : www.mosselen.nl

Meestal komt de mosselmaaltijd het beste tot zijn recht met een droge witte wijn die 'hoog in de zuren zit' , wijnen met cirus in aroma in smaak zoals Sauvignon Blanc wijnen , bijv. uit de Loire ( Frankrijk) of uit Nieuw Zeeland ( Marlborough). Albariño uit Riax Baixas in Spanje, Chenin Blanc uit Frankrijk of Zuid- Afrika, Riesling, Verdejo, Pinot Gris/Grigio, Torrontès, Muscadet, Picpoul de Pinet. Chardonnay zou kunnen bij romige/ mayonaise sauzen, maasr liever geen houtgerijpte Chardonnay, Chablis gaat er prima bij. De begeleidende wijn hoeft zeker niet complex of duur te zijn, wat echter niet wegneemt dat een Champagne Blanc de Blancs geen verkeerde keuze is. Rode wijn en mosselen is geen goede combinatie. Rosé zou kunnen, afhankelijk van de bereidingswijze van het mosselgerecht, zoals mosselen op Provencaalse wijze.

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.