Navigatie

Welke wijn schenk ik op een feestje ?

Welke wijn schenk ik op een feestje?

Welke wijn u schenkt maakt u natuurlijk zelf uit. Bij uw uiteindelijke keuze spelen een aantal factoren een rol: Zoals budget, tijd van het jaar, binnen/ buitenfeest, eventuele match van de wijn met eten dat wordt geserveerd enz.

Er van uitgaande dat u uw gasten een kwalitatief goede wijn wilt schenken tegen een redelijk bedrag per fles, moet het mogelijk zijn om in de prijscategorie € 5 - € 15, passende wijnen te vinden.

Misschien wilt u uw gasten verwelkomen met een feestelijke mousserende wijn, zoals een Cava, of Prosecco, Crèmant, Sekt of Champagne (Brut), of, weer eens wat anders, een Moscato d'Asti (zoet) prima idee! Als droge witte wijn zijn er legio mogelijkheden, wellicht is het raadzaam om te kiezen voor een niet te zware- niet houtgerijpte wijn zoals bijv. Chenin Blanc ( of een blend hiervan met bijv. Chardonnay of colombard) uit Zuid-Afrika, een Vinho Verde uit Portugal, heerlijk verfrissend op een warme middag/ avond in de zon en laag in alcohol. Cataratto uit Sicilië, een Muscatwijn uit de Languedoc-Roussillon, een wijn van de Viognierdruif doet het ook altijd goed evenals Pinot Grigio. Chardonnay zonder houtrijping uit de Oude- of Nieuwe Wereld, en Sauvignon Blanc. Misschien in het zomerseizoen een heerlijke rosé uit de Provence in Frankrijk , uit Italië of Spanje. Voor de liefhebbers van rode wijn is het advies om een niet te zware rode wijn te nemen, een wijn waarvan men ook kan genieten zonder begeleidende maaltijd en die eventueel licht gekoeld geserveerd kan worden op een warme dag. een Beaujolais, een lichtere wijn uit Portugal, een toegankelijke merlotwijn - zonder houtrijping - uit bijv. Chili, Pinot Noir uit Frankrijk, Nieuw-Zeeland of Argentinië, Nero d'Avola uit Sicilië, een soepele Malbec uit Argentinië.

,

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.