Navigatie

Domaine William Fèvre, Chablis, Frankrijk, Chili

Domaine William FÈVRE, Chablis

William Fèvre is altijd een van de grote voorvechters geweest van echte, authentieke Chablis. Hij schreef er zelfs een boek over: Le vrai Chablis et les autres. In 1998 verkocht hij echter zijn bedrijf en ging zich volledig wijden aan zijn wijngaarden in Chili. Aan de reputatie en het succes van zijn Chablisbedrijf en de geweldige wijnen die er vandaan komen zou echter geen einde komen.

De nieuwe eigenaar werd namelijk niet de eerste de beste. Het was Joseph Henriot van het gelijknamige champagnehuis en tevens eigenaar van het bourgognehuis Bouchard Père & Fils in Beaune, die de touwtjes in handen kreeg. Saillant detail: sinds de overname winnen de wijnen van het domein ieder jaar verder aan klasse en verfijning!

Domaine William Fèvre is een prachtig bedrijf met een onwaarschijnlijk potentieel. Aan het hoofd staat directeur en keldermeester Didier Séguier, geboren in Cognac en hij studeerde wijnbouw en oenologie in Bordeaux. Het domein beschikt over ruim 78 hectare wijngaarden en het is daarmee de grootste particuliere wijngaardeigenaar van heel Chablis. Belangrijker is dat van die wijngaarden bijna zestien hectare de status van premier cru hebben en ruim vijftien hectare die van grand cru. De ruim vijftien hectare grand cru-wijngaarden komen neer op vijftien procent van het totale areaal. Fèvre is dus als geen ander een referentie voor Chablis.

http://www.williamfevre.fr,      CHILI : http://williamfevrechile.com

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.