Navigatie

Wijn bij ( Zeeuwse) oesters, oesterwijn, 'oesterwater',oesters openmaken

Wijn bij oesters:

Oesters, oesters uit Zeeland, Frankrijk, Japan, platte oesters, 0000, creuzes, gegratineerd, met sjalot en wijnazijn enz..

Wat je bij oesters drinkt bepaal je natuurlijk helemaal zelf, of dat nu water is , Gin, Wodka, Cider, sherry, witte Port,  prima! Maar zorg dat je de begeleidende drank nog proeft, en dat deze niet wordt overtroefd door bijv. citroensap of azijn, soya of andere toevoegingen bij de oester. Natuurlijk is ook het omgekeerde van toepassing, het gaat toch om de smaak van de oester, die moet dus overheerst worden door de drank die erbij geserveerd worden. 

Een klassieker bij Oesters is en blijft Chablis, niet voor niets 'Oesterwater' genoemd de hoge zuurgraad en mineraliteit van de Chablis doet het prima bij de zilte smaak van de Oester. Ook Champage Brut is een prima keuze. Als witte wijn wellicht Albariño uit Rias Baixas, een droge Muscat, Sauvignon Blanc, Riesling, Viognier, Picpoul de Pinet of Picapoll( Spanje) , Grüner Veltliner , wijn van de Grillo druif uit Sicilië, een droge Portugese witte wijn. Rosé, een droge rosé, bijv. uit de Provence, gaat prima.En rood? Kan ook, kies dan voor een jonge wijn met niet te veel tannines en zonder houtrijping , bijv. een Beaujolais ( Gamay druif) of Pinot Noir. Je mag de rode wijn lichtgekoeld schenken.

Hoe maak ik de oesterschelp open ? klik op onderstaande link

http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Kookvragen_en_Tips/104/Kooktip:_Oesters

Restaurant de Oesterput in Yerseke: http://www.oesterput.com/

Oesterhandelaar Prins en Dingemanse Yerseke: https://www.prinsendingemanse.nl

Info over visserij en teelt van de oester: http://www.zeeuwseoesters.nl/visserij_en_teeltNL.html

© 2017 - 2018 Grand-Vin Wereldwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.